Skip to main content

Екип

Свързани от нашата мисия: да образоваме и вдъхновяваме действие за по-справедлив и мирен свят

Нашият екип
Лилия Шопска

Лилия Шопска

Национален секретар

Здравейте, аз съм Лили, а CISV стана част от живота ми през 2016 г, когато за първи път бях лидер на Village делегация във Финландия. Ценностите на CISV оставиха незабравим отпечатък върху мен, затова след Village програмата, избрах да продължа своя опит в CISV като лидер на Interchange и Step up програмите. Имах удоволствието и да участвам и като International staff в програмата Step Up. Присъствала съм и на много международни CISV събития, като BEAM и Global Conference. От 2018 година изпълнявам ролята на национален секретар на CISV България и на програмен координатор на програмата Step Up.

Ваня Иванова

Ваня Иванова

Председател

Здравейте, аз съм Ваня. Моята първа среща със CISV беше през 2003 г., като лидер на делегация от четири 11 годишни деца в Синсинати, САЩ. Имах възможността да наблюдавам трансформацията на моите малки делегати в рамките на 28-те дни на програмата Village. Видях как абстрактни на пръв поглед за децата теми като човешки права, устойчиво развитие, толерантност и разрешаване на конфликти чрез мирни средства, докосват сърцата на децата и стават важни за тях. Видях от първа ръка и преживях методите и резултатите от неформалното образование. Срещнах за първи път сериозна и отдадена общност от доброволци, които работят за образование в мир. С мои колеги съмишленици си казахме, че ужасно много ще си струва да посветим време и енергия повече деца да получат възможност да станат част от света на CISV. И през 2013 г. създадохме CISV Bulgaria.

Петя Иванова

Петя Иванова

Риск мениджър

Здравейте, казвам се Петя, майка съм на 3 деца и мечтая повече семейства да имат възможността да се докоснат до магията на CISV. Първата ни среща с организацията беше през далечната 2018 година когато най-големия ни син беше на своя първи Village. Веднага стана ясно, че ценностите, идеите и целите на CISV напълно съвпадат и допълват нашите като семейство. Възможността да бъда доброволец, първо като Travel coordinator, а от скоро и като Risk Manager, ме кара да се чувствам част от една невероятна общност и ми помага да развивам професионалните си качества в по-различна област. Удоволствие е да работиш рамо до рамо с хора със сходни възгледи в името на едно по-добро бъдеще, базирано на многообразие и приемственост.

Ива Кръшняк

Ива Кръшняк

Национален представител

Здравейте :) Аз съм Ива и вече 9 години съм част от CISV. Моята първа среща с организацията беше през 2016 година, когато големият ми син участва в програмата за 11-годишни деца Village. Последваха още няколко програми, Interchange и Step Up, в които той се включи, а след него в CISV програма участва и моята прекрасна дъщеря. С нетърпение очакваме и малкият им брат да изживее магията на CISV срещите и приятелствата. В CISV ми харесаха заниманията и темите, които ангажират нашите деца, настроението по време на срещите, приятелствата и ценностите на CISV. Не се поколебах да бъда доброволец като Национален Координатор на Interchange програмата, а по-късно през 2021 година да вляза в ролята и на Национален Представител. Ангажираността със CISV ми помага да правя много от това, което обичам, дава ми възможност да надграждам умения и създава усещане по въпроси, които засягат различни култури, и не на последно място - чувствам се част от общност, която сплотява и развива хората в грижа към себе си, околните и природата.

Лора Ковачева

Лора Ковачева

Младежки представител

Здравейте, казвам се Лора и съм NJR за CISV Bulgaria. Моята първа среща със CISV беше 2018, когато участвах на първият си Village във Финландия. Единадесет годишното ми аз се влюби в духа на CISV и от тогава до днес не пропуска нито една дадена възможност. Запленена от магията, продължих с участието си в програмата Interchange в Детройт, последвано от Step up в Холандия. Година по-късно сбъднах своята мечта от първия ми лагер и заминах като JC в Италия. Надявам, че ще бъда една от искрите които ще запали огъня в новите CISV-ers.

Христо Иванов

Христо Иванов

Младежки представител

Здравейте, казвам се Ицо и съм част от CISV от 2018 г., когато беше първия ми лагер, Village. Оттогава имах възможността да участвам на още три лагера, Interchange, Step-up и отново Village, но като JC. По време на тези програми успях да срещна купища нови невероятни хора и създадох много страхотни приятелства. CISV определено има голяма роля в живота ми, като ми помогна да се оформя като личност и ми помогна да видя света от различна гледна точка. В момента съм NJR и съм много развълнуван, че мога да направя преживяването на всички останали в CISV толкова невероятно, колкото е моето.

Попълни формата

Запитване