CISV Bulgaria обявява свободно място за момче и момиче на 11 години за участие в едномесечна международна програма Village

новини
Date: 2018-02-01 00:00

Нашите преживявания в детството формират начина, по който гледаме на света. CISV Villages са международни едномесечни програми, които вдъхновяват децата да си представят един по-мирен и справедлив свят. Деца от много страни се включват в забавни и образователни дейности в контролирана и подкрепяна от възрастни среда. Те се опознават и се учат как да общуват помежду си, как да живеят и да работят заедно. Научените уроци и създадените приятелства често остават за цял живот.

Едномесечните програми включват 12 делегации от 12 държави, като всяка от тях се състои от 2 момчета и 2 момичета на навършени 11 години, придружени от възрастен лидер. 

Целите на програмата Village са:

 Да развие способността на участниците да общуват ефективно в междукултурна среда;

  • Да създаде общност, основана на приятелство;
  • Да развие толерантността към представители на различни култури;
  • Да събуди интерес към темите за световния мир, толерантност, граждански права, устойчиво развитие;

Програмата е с продължителност 28 дни, като през 2018 г. Village ще се провежда в следните страни: 

Austria, Vienna

06/07/2018-02/08/2018

Finland, Naantali

29/06/2018-26/07/2018

Portugal, Lisbon

27/07/2018-23/08/2018

Таксата за участие е 885 Евро и включва настаняването и изхранването на децата, както и застраховка. Таксата не включва самолетни билети и други транспортни разходи.

How to apply

При интерес към програмата, пишете ни за повече информация на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или направо попълнете апликационния формуляр тук.

Срокът за да заявите интерес към програмата е до 18 февруари 2018.

За CISV

Основана през 1950 година, CISV International има над 200 клона в повече от 70 страни по света. CISV дава възможност на деца и младежи от различни страни по света да участват в международни и национални програми в области като човешки права, мир и мирното разрешаване на конфликти, устойчиво развитие и толерантност, като същевременно изграждат приятелства от ранна възраст.

CISV Bulgaria e неправителствена организация с нестопанска цел, а дейността й се осъществява от екип от доброволци – родители, преподаватели, младежи и др. Основана през 2013 година, CISV Bulgaria работи за това повече деца и младежи да имат възможност да участват в национални и международни CISV програми. Чрез участието си в тези програми, децата освен, че изграждат ценни приятелства за цял живот и обогатяват своето разбиране за света, те развиват много личностни качества и умения.

Повече за организацията можете да прочете на страниците на CISV и Village.

 

 

Powered by iCagenda