Skip to main content

Здравейте!

Аз съм Йоана Събчевска и съм част от CISV България от 2017 г насам. Когато чух за CISV за първи път много се развълнувах, т.к. се припознах напълно в ценностите на организацията и подходът ѝ към децата и младежите. Запознах се ученици, които са били вече на няколко програми и бях много впечатлена от самостоятелността им, уменията им за участие в дискусия и изразяване на лично мнение и ангажираността им към тяхната общност и адресирането на глобални проблеми. През 2017 имах щастието да съпроводя 4 български делегата на първото, за мен и за тях, CISV приключение - програма Village в Хамбург. Беше изключително емоционално за всички ни. Отделихме много време и внимание на подготовката ни - тренирахме български танц за националната ни вечер, децата подготвиха презентация, за да представят страната ни и чрез тези активности успяхме да се опознаем и сплотим. По време на 28-те дни на лагера наблюдавах как израснаха емоционално и социално, колко много неща научиха за другите култури, как развиха уменията си да се изразяват и да разсъждават. За мен, като част от екипа на възрастните, беше изключително интересно да планирам активности, спрямо динамиката и интересите на групата и да създаваме развиваща и градивна среда за участниците в лагера. А и много да се забавляваме :) След това участвах в още една международна програма - Interchange. Тя представляваше обмен между Франция и България - две седмици 6 деца от България и аз живяхме във френски семейства, а след това, те ни гостуваха.

Йоана

Всяка година с удоволствие участвам в локалните ни инициативи, при които събираме децата и техните семейства от общността и споделяме опит и впечатления от изминали програми, обсъждаме актуални за обществото и света теми, запознаваме нови членове с ценностите на CISV и общуваме с други мислещи, ангажирани млади хора. Участвам в подбора на кандидати за летните лагери и подготовката на нови лидери. Развълнувана съм, че през лятото на 2024г ще съм част от Staff-a (организационния екип) на първия CISV лагер, на който България ще бъде домакин.

Йоана

В живота извън CISV работя като учител по английски език в начален етап. През зимата съм и ски и сноуборд учител. Зимната планина е моя голяма страст и съм изключително щастлива, че мога да я съчетая с любовта си към преподаването и децата. Обичам да палаткувам, да чета книги и да си лежа на хамака. :) Много харесвам джаз музиката и често ходя на концерти и фестивали. Танцувам суинг.