Skip to main content

 

Здравейте, аз съм Ицо и съм ученик в 11-ти клас в НПМГ, където се занимавам с математика и информатика. Винаги съм се интересувал от различни спортове, но моят любим е баскетболът, който тренирах в продължение на 10 години. В свободното си време обичам да спортувам, да излизам с приятелите си и да чета книги.

Първата ми среща със CISV беше през 2018 година, когато бях поканен да се включа в организацията. През същата година бях на първия си лагер - Village във Финландия. След това участвах в Interchange в САЩ, Step Up в Нидерландия и последната година, имах възможността да отида на най-желания си лагер отново на Village в Германия, но този път като JC.

Христо

Освен в международни програми, аз участвам и в националните дейности тук, в България. Тъй като вече имам доста опит с програмите на CISV, аз участвам в разработването и провеждането на занимания за най-малките участници в CISV.

От тази година съм представител на младежката организация на CISV Bulgaria, което е голяма отговорност, но и изключителна възможност да развивам себе си. Надявам се да допринеса максимално за разширяването на дейността на нашата организация в България. Целите на младежката ни организация са да допринасяме активно за прилагането на образователния подход на CISV, да предоставяме възможност на по-малките от нас да се развиват, да предприемаме инициативи в нашите общности и да разширяваме нашата мрежа от доброволци. На регионалните срещи на нашия регион EMEA (Europe, the Middle East and Africa) имам възможността да се срещам и обменям идеи и опит с националните представители на младежките организации в други държави.

През това лято ми предстои много вълнуваща програма - първо Seminar camp в Индонезия, а после бъда доброволец и ще помагам за първия Step Up, който ще правим в България.

Делегати

По време на CISV програмите всеки има възможността да научава много както за другите, така и за себе си, като може би уникалното в CISV лагерите е, че всеки може да бъде напълно себе си и със сигурност ще бъде приет от всички. На мен най-много ми харесва със сигурност това, че мога да направя много нови запознанства с различни и интересни хора. И е много приятно когато на следващ лагер се засечеш с някой стар приятел по случайност и успяваш да възвърнеш това приятелство без проблем.