Skip to main content

Привет! Тук е Све. =)

Отскоро съм част от доброволците лидери на CISV Bulgaria, но знам, че ще бъда още дълго част от тях. Знаете ли защо? Настанете се удобно, сега ще ви разкажа.

Имало едно време, през 2020 г, когато в един разговор между две дами, със сериозен интерес в сферата на неформалното образование, се появило моето име. Името ми било споменато във връзка с любовта ми към работата с деца и образованието като цяло, но особено детското. Едната дама рекла “Чудесно, точно такъв човек ни трябва за участие в международна детска програма в Испания. Нека да се срещнем”. И ми се обадиха за да ме поканят на среща. Сигурно се сещате, че не им отне повече от 30 секунди да ме убедят да се съглася. Но като във всяка приказка, се появиха перипетии (сигурно не сте забравили как COVID нахлу в живота ни през 2020 г. и го преобърна с краката нагоре), и съответно програмата не се състоя.

Минало се, не минало се малко време и в един пролетен ден, едната от двете дами отново се свърза с мен. И тогава се сбъдна желанието ми. Бях включена в чудесен екип, участвах в срещи и обучения и след тях бях одобрена за лидер. Бяха ми поверени прекрасни младежи, за да участваме заедно в програмата Step up в Нидерландия през 2022 г. Честно да ви кажа, скрихме им шапката там. Всички се учудваха как българите се справяха с всичко и са все така щастливи и отзивчиви.

Втора година, втори лагер, полет до Канада. Лагерът беше VIllage. Детските погледи изпълнени с вълнение и чистота, спомогнаха лагерът да премине чудесно. След всеки лагер сме в очакване на следващия. Възможността да пътуваш и да се запознаваш с толкова много различни хора е прекрасно, ценно и емоционално обогатяващо.

Деца

А за срещите, които правим в България да ви разкажа ли? Няколко пъти в годината организираме и местни събития, защото не всички можем да пътуваме, местата в международните програми не стигат за всички. Затова пък си организираме такива в България, за един или за няколко дни, и работим по същите теми и прилагаме същия образователен подход като в международните програми.

Смятам, че професията ми начален учител и аутдор инструктор, са изключително полезни в това да бъда добър, сплотяващ лидер (под секрет и бъдещ стаф на международна CISV програма и то не къде другаде, а в България).

Ние, доброволците на CISV Bulgaria, Ви очакваме, за да колекционираме заедно моменти на щастие и незабравими моменти! #TalkAndLaughAndSometimesWeep