Skip to main content

Здравейте!

Казвам се Надая попова и съм на 16 години. От 3 години уча в 73 Средно училище „Владислав Граматик“, по-познато като Втора немска гимназия. Определено проявявам интерес към  природните науки като химия и биология и смятам догодина да започна  профилираното си обучение в тази област.

CISV Barcelona

 

За първи път  имах възможността да се включа в CISV програма когато бях на 11 години, през 2019 г. Участвах в програмата Village в Барселона, Испания. Преживяването беше незаменимо, създадох си страхотни спомени и нямам търпение отново да взема участие в CISV програма.

По време на лагера научих за обичаите не само на държавата, в която бях, но и на държавите на участниците. През така наречените „National nights“, когато всяка делегация представяше страната си, се създаваше уникална атмосфера и мисля, че всички участници успяха да се обогатят културно. По време на лагера научих много неща  за себе си и за хората около мен. Научих се да бъда по-толерантна, търпелива и отворена към нови преживявания. Освен това си изградих много нови приятелства.

Въпреки, че са минали 5 години от моя първи лагер, аз продължавам да си поддържам връзка с повечето от делегатите. Посредством социалните мрежи си общувам с приятели от Алжир, Италия и Австрия.

CISV Spain

Трудно мога да определя какво най-много ми харесва в CISV програмите, тъй като цялото  изживяване е нещо неповторимо. Изключително ценен за мен е фактът, че в рамките на по-малко от месец успях да се сближа  с хора от цял свят до такава  степен, че станахме едно доста голямо и щастливо семейство.

За мен CISV е училище за пълноценната комуникация между хората.

Тази година ми предстои Seminar camp в Лисабон, Португалия. И съм изключително ентусиазирана и най-вече благодарна, че отново ми се отдава възможност да стана част от това невероятно приключение.