Skip to main content

Здравейте, аз съм Петя. Ако трябва да определя себе си с една дума, то това ще е думата МАЙКА. По образование съм финансист, работя като главен счетоводител, а мечтая да имам собствена сладкарничка. Хобито ми е сладкарството, обичам да чета художествена литература и обожавам морето. 

Първата ми среща със CISV беше през 2018 г.,  когато най-големия ни син беше поканен да участва в местни дейности на CISV в София, а след това беше избран да участва в своята първа международна програма, която се проведе във Финландия. Програмата Village е за 11 годишни деца, продължава 28 дни, и се провежда в някои от 70-ти страни, в които има национални CISV асоциации. 

За него последваха няколко CISV програми – Interchange в Детройт, Step Up в Нидерландия, а през 2023 г.  се сбъдна една негова мечта и той отново беше на Village, но този път като JC (Junior Counselor), което е нещо като младши лидер. От 2022 година и по-малкия ни син има възможността да участва в CISV програмите, първо на Village в Норвегия, а миналата година и на Youth Meeting в Италия. И двамата очакват с нетърпение програмите си това лято, а всички ние заедно сме в очакване на момента, когато и малката ни дъщеричка ще има възможност да се докосне до магията CISV. 

През тези години и всички съпреживени с децата лагери, CISV се превърна в неизменна част от нашето семейство. Възможността да бъда доброволец, първо като Travel coordinator, а от скоро и като Risk Manager, ме кара да се чувствам част от една невероятна общност и ми помага да развивам професионалните си качества в по-различна област.

Петя

Мечтая повече деца и семейства да имат възможността да се запознаят с нашата организация в името на едно по-добро бъдеще, в името на един свят базиран на приемственост и многообразие.