Skip to main content

Здравейте!

Казвам се Надя Богословова и за втора поредна година ще бъда лидер на делегация от четири деца от България.

CISV се появи в моя живот, благодарение на един истински CISV-er - Мартин Златков, който с любов и грижа е бил прекрасен лидер на няколко последователни програми. От него разбрах за възможностите на допринасяне в организацията на различни нива. Разказвал ми е увлекателно и за преживяванията с неговите делегации и чудесните мигове, които са споделяли заедно. Когато ми каза, че има свободно място за лидер, веднага изявих желание да участвам. Благодарна съм за възможността да вляза в света на CISV и да науча толкова много. Бях възхитена, когато разбрах как и с каква цел е създадена организацията и я подкрепям с цяло сърце. За мен идеята и начина на провеждане на детските международни лагери е прекрасен начин чрез малки действия и игри да се промени света.

Децата са пъстри светлинки. Те виждат света по друг начин, дават свежа перспектива и задават въпроси, върху които би било полезно да се замислим. За това ми е интересно да работя с тях, да се вслушвам в идеите им и да им помагам да се справят с това, което желаят. Вярвам, че отношението, с което се подхожда към тях, е ключово за развитието им. Да вярват в себе си, да следват идеите си, да се замислят върху постъпките си и да се обръщат към себе си и другите с любов и разбиране.

Надя

Моето първо участие в CISV беше миналото лято в Швеция, където се събрахме делегации от над 12 държави. Култури, нрави и обичаи се преплитаха в едно. Да се срещна с хора с отворени сърца и умове от толкова различни краища на света, всеки допринасящ със своите виждания, и да работим заедно, обединени от общата цел - да направим възможно най-полезния и забавен лагер за всички деца, беше едно от най-ценните неща за мен. Лагерът беше богат на активности, чрез които децата развиват качества, без дори да се усетят. Учат се на доверие, емпатия, да си помагат и да работят заедно. Научават много едни за други, виждат колко пъстър е светът, намират общото, чисто - човешкото и изграждат приятелства, някои от които остават за години напред.

Надя

Освен да пътувам и да работя с деца, обичам да рисувам и да създавам. Обичам да се потапям в творческия процес и да се оставя той да ме води. Да последвам искрата, която се заражда по време на работа, като достигам до идеи, които не съм мислила, че ще открия. Обичам да изследвам и да играя с цветове, форми, дори и вкусове в кухнята. Тази творческа енергия вложих и в създаването на брандинга на CISV България за 2023.