Skip to main content

Здравейте аз съм Ники и съм на 12 години. 

Ученик съм в 6 клас в 125 СУ в София. Тренирам плуване от четири годишен, в момента се занимавам активно с баскетбол, а в свободното си време обичам да играя на видео игри. 

Научих за CISV от брат ми, който е част от организацията от 2018 година и е участвал на много програми от тогава до сега. Честно казано преди първия ми лагер бях малко притеснен, че ще се отделя от семейството си за толкова време. Но след като през 2022 отидох на Village в Норвегия, вече без никакво притеснение очаквам всеки нов CISV лагер.

 

Koko

 

По време на CISV програмите всички ние научаваме много интересни факти за другите държави, за живота и културата там. Любимият ми момент от CISV до сега е първият ми Village в Норвегия. За мен той ще си остане незабравим спомен. Там си направих много приятелства с хора от цял свят и с някои от тях все още поддържам връзка. Надявам се някога пак да се срещнем. 

Това лято ще участвам на Youth meeting в Турция и много се радвам, че ще имам възможност отново да пътувам. Винаги с удоволствие се включвам и във всички локални дейности на организацията. На тях играем CISV игри, обсъждаме интересни теми от нашето ежедневие. Много работим върху това как да общуваме по между си, как да се разбираме и уважаваме, защото всеки един от нас е уникален, но все пак и много си приличаме. В CISV обсъждаме различни теми - за отношенията между хората, за приликите и различията помежду ни, за природата и нейното опазване и най-важното - как всеки един от нас може да е полезен. Има една много интересна игра, нарича се "Labels" (Нещо като етикети или да слагаш на хората етикети) и като я играем, усещаме как се чувстват хората, на които им се слагат етикети и разбираме, че това не е никак хубаво.